Intodeauna ca sa creezi o ambianta perfecta intr-o camera de proportii reduse, ti-ar fi de mare ajutor arsenalul de trucuri al unui decorator experimentat. Cand vine vorba de un spatiu mic sarcina este foarte dificila.


Insa noi iti venim in ajutor cu unul dintre cele mai practice trucuri: foloseste corpurile de iluminat adecvate. Chiar daca nu iti vine sa crezi o lumina adecvata intr-o incapere o poate face sa para mai spatioasa.

Nu te baza pe o singura sursa de lumina

Pentru a ilumina in mod uniform o incapere mica alege corpuri de iluminat pe diferite niveluri. Daca optezi pentru o singura sursa, pe tavan, lumina se va concentra doar pe centrul camerei, ceea ce o va face sa para chiar mai mica decat este in realitate.

Plasarea corecta a unor astfel de obiecte nu numai ca sporeste senzatia de spatiu, ci si dezvaluie mai bine particularitatile arhitecturale ale camerei. Alege, asadar, pe langa lustra, si cateva lampadare pentru colturile camerei (peretii vor reflecta mai bine lumina) si veioze acolo unde iluminatul este necesar pentru diferite activitati.

Regleaza intensitatea

Intr-o camera de dimensiuni reduse trebuie sa acorzi o atentie deosebita intensitatii luminilor folosite. Adaugarea mai multor LED-uri puternice intr-o incapere mica, cu pereti albi, s-ar putea sa nu fie o alegere potrivita pentru utilizarea de zi cu zi.

Pentru a mentine camera confortabila, regleaza intensitatea tuturor corpurilor de iluminat. Ideal ar fi sa montezi un variator de tensiune pentru lumina, dar ai grija sa fie compatibil cu tipurile de bec folosite.

Foloseste lumina naturala

Daca ai putin spatiu la dispozitie, insa ferestre mari cu o priveliste frumoasa, nu le acoperi cu jaluzele opace, ci cu perdele si draperii cat mai transparente, pe care le poti tine trase pentru a permite luminii sa patrunda in camera.

In cazul in care ferestrele nu se deschid catre o panorama frumoasa, asaza cateva ghivece cu flori langa fereastra si creeaza un punct de interes cu ajutorul unor draperii cu design elegant.

Ofera vizibilitate podelei

O caracteristica atragatoare a unei camere mici este expunerea podelei. Foloseste-te de iluminatul natural si artificial pentru a scoate in evidenta pardoseala. Aceasta va crea impresia ca exista mai mult spatiu in incapere, mai ales daca are o culoare deschisa.

Opteaza pentru mobilier cu picioare inalte care sa dezvaluie cat mai mult din podea si incearca sa nu acoperi intreaga suprafata cu un covor mare.

Utilizeaza oglinzi

Oglinzile sunt un aliat de nadejde in decorarea unei incaperi nu foarte generoase. Plaseaza o oglinda mare pe peretele opus ferestrei, pentru a reflecta cat mai multa lumina naturala, sau incadreaza un grupaj de oglinzi decorative cu doua aplice de perete.

Adauga lampi de perete

Lampile de perete ofera mai multa lumina decat cele de podea, deoarece sunt orientate catre centrul incaperii, nu catre podea, tavan sau suprafata unei noptiere. De asemenea, utilizarea unor astfel de accesorii imbunatateste designul arhitectural al camerei, adaugandu-i farmec si dimensiune.

Incearca tipuri diferite de lumini

O modalitate de a modifica vizual spatiul este folosirea luminii calde sau reci, directionate ori nedirectionate. Corpurile de iluminat afecteaza modul in care se vor comporta luminile. Un bec cu lumina neutra stralucind printr-un abajur in nuanta galbena va produce o lumina calda.

Iluminatul cald ofera o atmosfera placuta intr-o camera mica, dar s-ar putea sa nu fie potrivit pentru studiu. Daca vrei sa te concentrezi si sa ai productivitate, atunci lumina rece este cea de care ai nevoie in casa ta.

Iluminatul corespunzator este una dintre cele mai bune solutii pentru a oferi unei camere iluzia de spatiu extins. In concluzie, o abordare eficienta a amenajarii unei camere mici poate remedia neajunsul suprafetei modeste de care dispui.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Cum faci o camera sa para mai mare folosind corect lumina

  1. Consider ca acest articol ar trebui citit de cat mai multe persoane, deoarece ofera informatii valoroase despre cum putem sa ne protejam si sa ne imbunatatim starea de bine mentala. Felicitari autorului pentru abordarea acestui subiect!

  2. Ma bucur ca cineva abordeaza acest subiect atat de important precum sanatatea mintala. Este necesar sa ne educam si sa constientizam cat de importanta este grija fata de propria noastra sanatate psihica. Multumesc pentru articol!

  3. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii importante despre cum sa iti mentii sanatatea mintala. Sunt de acord cu ideea ca sportul si alimentatia sanatoasa sunt elemente esentiale pentru un echilibru mental adecvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *