Uneori cumparam o canapea frumoasa si mobilier din cele mai recente tendinte decorative, dar tot ne vedem camera de zi ca fiind goala, simpla sau incompleta.

Amenajata cu bun gust si personalitate, fara a o supraincarca, zona ocupata de canapeaua si fotoliile din livingul nostru este foarte importanta pentru ca decorul sa fie complet. Dar este adesea complicat si ajungem sa prelungim acest proces o perioada lunga de timp.

Multi oameni au canapeaua in centrul camerei de zi, fara nimic in spatele ei. Dar cele mai traditionale amenajari plaseaza canapeaua alaturi de un perete, pentru a da un sentiment de protectie celei mai apreciate piese de mobilier din sufragerie. Din acest motiv, este important ca acest perete sa aiba un decor potrivit, cu armonie si echilibru.

Pentru a ajunge acolo, iti vom da cateva sfaturi si idei pentru decorarea peretelui din spatele canapelei

Fotografii sau tablouri

O idee simpla si de efect o reprezinta fotografiile si tablourile de perete. Pentru un design armonios, incearca sa incorporezi cromatica unui tablou, de exemplu, in paleta de culori a decorului (cerul albastru dintr-o imagine pictata se poate regasi si in imprimeul unei perne decorative sau in aranjamentul de pe masuta de cafea).

Pentru a-i oferi livingului tau o atmosfera intima si relaxanta, poti adauga, pe langa tablouri, si cateva fotografii de familie, care sa te binedispuna zi de zi.

Rafturi, polite sau etajere

Tot pe peretele din spatele canapelei poti adauga rafturi sau etajere, pe care sa expui mici obiecte de decor sau lucruri realizate manual de tine. In plus, cu ajutorul unor polite simple, cu design modern, poti infrumuseta un perete aparent banal, folosindu-le si ca suport pentru mici obiecte pe care ti le doresti la indemana.

Politele trebuie sa fie atent fixate pe perete, astfel incat sa nu se desprinda usor si sa risti un accident nedorit. Din acest motiv, e mai bine sa nu asezi pe polite obiecte de dimensiuni mari.

Harti sau tapet decorativ

Citeste continuarea aici: Decorarea peretelui din spatele canapelei