Nascut in New York, stilul industrial a aparut din nevoia de locuinte la preturi accesibile si din utilizarea vechilor cladiri de fabrica pentru a crea spatii de locuit.

De la inceputurile sale din anii 1950, stilul a evoluat si este acum unul dintre preferatele pentru decorarea tuturor tipurilor de camere.

Daca iti place stilul industrial, dar nu locuiesti intr-un loft sau intr-o fabrica veche, nu-ti face griji, avem solutia.

In acest articol iti vom prezenta cateva idei pentru a integra stilul industrial in dormitorul tau, intr-un mod original si elegant.

Dormitoarele industriale nu sunt doar pereti de caramida si paturi de metal, stilul industrial este unul foarte versatil, dupa cum vei vedea in continuare.

Cuverturi de pat

Stilul industrial presupune folosirea unor elemente simple de decor. In acest caz, cuverturile de pat sunt recomandate, mai ales pentru ca pot indeplini un dublu rol – atat de protectie, cat si decorativ.

Poti gasi modele interesante de cuverturi pe care sa le folosesti intr-o amenajare industriala a dormitorului, avand in vedere alegerea corecta a materialelor si a cromaticii.

La nivel de culoare, vei putea opta pentru nuante de rosu, caramiziu sau portocaliu, maro si bej, iar in ceea ce priveste textura, este bine sa stii ca materialele usor aspre, atat ca aspect, cat si la nivel senzorial, sunt des intalnite in cadrul acestui stil.

Perne mici decorative

Contrastrant cu decorul industrial de ansamblu, pernele de mici dimensiuni dau acel aer intim de care are nevoie un dormitor industrial.

Atentie, insa! Husele pentru perne, la fel ca si cele de pilota, nu trebuie sa fie plusate, ci confectionate din materiale similare celor din care sunt realizate cuverturile, intrucat aceasta este o caracteristica a stilului industrial.

Pentru asternuturile de pat, se prefera cel mai adesea nuantele de alb, pentru ca intr-o camera amenajata in stil industrial, predomina nuantele inchise.

Asadar, vei avea nevoie de contrast, iar acesta poate fi obtinut usor prin folosirea asternuturilor albe.

Lampi rudimentare, realizate din tevi si becuri

Eclerajul in cadrul stilului industrial, mai ales in cazul dormitoarelor, presupune folosirea unor corpuri de iluminat cat mai simple.

Citeste continuarea aici: Obiecte de decor recomandate intr-un dormitor in stil industrial