Cu totii trecem prin momente dificile atunci cand ne simtim ca si cum viata ne-a lasat cu ochii in soare. Instinctele ne pot spune sa nu ne panicam sau sa ne fortam si mai tare. Ne mustram pe noi insine pentru ca nu ne miscam destul de repede, ca nu incercam destul de mult sau pentru ca nu suntem destul de buni.

Incetati. Nu trebuie sa sariti imediat in actiune.

Incetati pentru un minut sa va mai fortati inainte.

Odihniti-va. Analizati. Gasiti-va pe voi insiva. Iubiti-va. Acceptati-va locul in care va aflati.

Aveti incredere ca cele mai bune lucruri din viata vi se vor intampla la momentul oportun.

Oferiti-va permisiunea de a fi oricine ati fi in acet moment. Ce lectii ar trebui sa invatati? Pe ce relatii ar trebui sa va axati? Ce calitati stau la baza caracterului vostru? Incetati sa mai cautati indicatori externi pentru propriul succes. Opriti-va un moment pentru a reflecta asupra locului in care va aflati din punct de vedere al starii interioare.

Nu trebuie sa controlati fiecare aspect al vietii voastre. Chiar daca ati incerca, nu puteti. Masurarea propriei valori in functie de alti factori externi este sortita esecului. Nu puteti controla mediul inconjurator. Nu puteti controla ceea ce vi se poate intampla sau la ce incercari va va expune viata. Tot ce puteti controla este pe voi insiva.

Ce parere aveti despre voi azi? Sunteti o persoana buna? Considerati ca morala voastra este cea corecta? Care sunt lucrurile pe care le valorificati? Va oferiti destul persoanelor sau proiectelor care au o insemnatate pentru voi? Care va sunt prioritatile in viata? Investiti destul timp si energie astfel incat acestea sa se reflecte prin voi?

Gandurile si credintele voastre reale se afla in concordanta cu vorbele pe care le spuneti? Sunt gandurile si cuvintele voastre sustinute de actiuni?

Acestea sunt intrebarile pe care trebuie sa va axati. Veti observa ca niciuna dintre ele nu poate fi masurata cu ajutorul unor realizari externe.

Este normal sa va comparati cu alte persoane. Sora voastra a intrat la facultatea de drept. Cel mai bun prieten se casatoreste. Colega voastra de la munca este (cu intentie si cu mare bucurie) insarcinata. Partenerul vostru de antrenament a fost promovat si a primit o marire de salariu. Colegul vostru de la liceu cu care erati in echipa de volei isi cumpara o noua casa. Este normal sa vedeti toate aceste lucruri si sa va intrebati, Si eu acum ce fac?

Este normal – dar nu va ajuta la nimic. Nu este deloc productiv.

In schimb, axati-va pe aspectul intern. Cine sunt?

Concentrati-va timpul si energia pentru a deveni o persoana buna. Identificati-va adevaratele pasiuni si interese. Urmati-le cu toata fiinta voastra.

Aveti incredere in necunoscutul Universului. Aveti credinta ca exista un plan setat pentru viitor. Se poate ca in acest moment sa nu puteti vedea pietrele din rau din cauza apei – dar prin orice ati trece in acest moment, exista un motiv.

Lucrurile bune vor veni si in viata voastra la momentul potrivit. Precum a scris Howard Thurman, „Nu intrebati lumea de ce are nevoie. Intrebati-va ce va face sa va treziti la viata si faceti acel lucru. Pentru ca lumea are nevoie de persoane care se trezesc la viata.”

4 thoughts on “Mesaj pentru cei ce se simt pierduti in viata

  1. Articolul mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare anterior. Am invatat multe din lectura acestui material si sunt recunoscator pentru informatiile oferite.

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol si de modul in care au fost expuse diferitele perspective asupra temei. Autorul a reusit sa ofere o viziune echilibrata asupra subiectului.

  3. Mi-a placut cum au fost structurate informatiile din articol, facandu-l usor de urmarit si inteles. Subiectul este de actualitate si cred ca este important sa fim constienti de implicatiile acestuia.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Am apreciat modul in care autorul a prezentat argumentele sale si a sustinut punctul sau de vedere cu dovezi solide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *