Atunci cand vrem sa decoram un dormitor matrimonial trebuie sa tinem cont de gusturile pe care le avem noi si partenerul nostru, care, pana la urma, suntem cei care ne vom bucura de dormitor.

Acest dormitor este una dintre cele mai intime camere din casa si nu toate stilurile vor fi potrivite, intotdeauna va depinde de persoana, in acest caz, de cuplu.

De asemenea, tine cont de faptul ca, fiind vorba de un dormitor de cuplu, acesta trebuie sa indeplineasca o cerinta fundamentala: amandoi trebuie sa va simtiti bine in el si in concordanta cu stilul sau.

Iluminatul, vopseaua de pe pereti, salteaua, patul, noptierele, comoda, totul influenteaza crearea unei atmosfere invaluitoare si foarte relaxante, ceea ce va va ajuta sa adormiti mai bine.

Aminteste-ti ca dormitorul este probabil camera in care vei petrece cele mai multe ore din zi si ca este esential pentru comoditatea, confortul si odihna voastra personala.

In acest articol dorim sa iti oferim cateva reguli pentru a atinge echilibrul perfect si a obtine astfel un spatiu bine organizat si decorat, care sa devina o oaza de deconectare si relaxare.

Amenajarea patului trebuie sa fie conform dimensiunilor acestuia

Un pat matrimonial inseamna dimensiuni generoase, iar atunci cand vorbim de amenajarea acestuia, totul trebuie sa fie pe masura.

Va fi nevoie sa alegi pilote pentru pat dublu si in consecinta si lenjerii aferente dimensiunilor acestora.

Este recomandat sa optezi pentru pilote mari, din materiale de calitate, care sa iti ofere confort in timpul somnului, atat prin prisma mentinerii temperaturii, cat si la nivel de acoperire.

O pilota pentru pat dublu va permite ambilor parteneri sa se bucure de confort, astfel incat niciunul sa nu ramana dezvelit.

De asemenea, lenjeria de pat trebuie aleasa in functie de dimensiunea patului, avand grija la detalii tehnice precum alegerea cearsafului cu elastic acolo unde este cazul, sau incadrarea in somiera, daca patul dispune de o astfel de amenajare.

Dispune eficient spatiile de depozitare

Dormitorul in general este o camera in care nu trebuie sa existe foarte multe spatii de depozitare, insa acolo unde acestea sunt imperios necesare poti apela la cateva trucuri.

Spre exemplu, poti folosi spatiul de sub pat pentru a depozita anumite lucruri, sau poti cumpara un pat cu sertare pentru depozitare.

In acest fel vei folosi in mod eficient spatiul camerei, iar acest lucru se va dovedi a fi foarte util mai ales in cazul unui dormitor matrimonial de dimensiuni mai reduse.

Opteaza pentru decorare cu oglinzi

Oglinzile se potrivesc foarte bine in cadrul dormitoarelor matrimoniale, acestea avand un rol foarte important in crearea impresiei de amplitudine.

Spatiul camerei tale va parea mai mare si in acelasi timp mai luminos, fiind in acest timp si mai estetic.

Alege perdele si draperii in nuante pastel

Daca vrei sa pastrezi senzatia de lumina si largire a spatiului, atunci ar trebui sa exploatezi la maxim potentialul suprafetelor vitrate.

Astfel, in zona ferestrelor poti include perdele albe, care sa difuzeze lumina intr-un mod cat mai atragator, iar draperiile sa le folosesti pe timp de noapte, pentru a-ti asigura un mediu propice pentru odihna.

Exista o multitudine de modele de perdele si draperii din care poti alege, insa pentru un dormitor matrimonial este recomandat sa optezi pentru perdele si draperii in nuante uni, de preferat pastel, pentru a aduce confort la nivel vizual.

Alege covoare decorative

Un alt element interesant si care ajuta si la pastrarea caldurii din camera este covorul.

Covoarele din dormitor iti ofera o suprafata calda pe care sa mergi cand te dai jos din pat si adauga culoare, textura si personalitate camerei tale.

Unora nu le plac, mai ales in camera de zi, dar, in opinia noastra, un covor frumos care se potriveste cu stilul dormitorului ii poate da caldura de care are nevoie.

Poti opta pentru covoare in diferite forme, pentru intreaga suprafata a camerei sau doar pentru a acoperi anumite zone ale acesteia.

Cu aceste detalii personale si emotionale nu numai ca ne va placea dormitorul din punct de vedere estetic, dar ne vom simti mai profund conectati la el, un loc care gazduieste o parte din cele mai dragi amintiri ale noastre.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Reguli pentru amenajarea unui dormitor matrimonial

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a oferit o noua perspectiva asupra problemei discutate. Am apreciat faptul ca autorul a adus argumente solide pentru punctele sale de vedere si a mentionat surse credibile pentru sustinerea informatiilor prezentate. Recomand lectura acestui articol tuturor celor interesati de subiect.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa explice conceptele intr-un mod clar si accesibil, facand lectura placuta si educativa. Sunt de acord cu ideile prezentate si consider ca sunt relevante in contextul actual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *