Congestia nazala se refera la o tulburare ce rezulta in urma obstructionarii canalelor nazale datorita inflamatiei vaselor de sange si a membranelor ce captusesc peretii nasului. Este diferita de curgerea nasului din moment ce nu exista scurgeri. In continuare va prezentam cateva informatii in legatura cu aceasta tulburare si cateva sfaturi pentru a o gestiona.

Cauze congestionarii nazale

Congestia nazala poate avea diferite cauze. Conform Health Line, printre cauze se numara alergii, alergia la polen, expunerea la substante chimice, iritanti din mediul inconjurator, sinuzita cronica sau infectia de lunga durata a sinusurilor, deviatie de sept si polipi nazali, excrecente benigne sau noncanceroase de-a lungul canalelor nazale. Mai trebuie mentionate si rinita, gripa, polipi inflamati, leziuni nazale si alergii astmatice.

Simptome congestionarii nazale
Congestia nazala poate prezenta varii simptome. Conform Everyday Health, acestea includ nasul infundat, scurgeri posterioare nazale, tuse, febra, dureri in gat si inrosirea ochilor. Pe langa acestea, se mai pot manifesta si dureri faciale, dureri de cap si uneori, acestea pot alterna cu scurgeri nazale. Eliberarea se manifesta printr-o secretie nazala vascoasa si colorata.

Remedii
Urmatoarele puncte reprezinta sfaturi impotriva congestiei nazale

Spray nazal sau irigator

Una dintre metodele de eliminare a congestiei nazale este cu ajutorul unor spray-uri sau irigatoare nazale. Conform Web MD, spray-ul nazal, care este format din sare si apa, ajuta la protejarea cailor nazale de a se usca. Totodata, mai puteti folosi si irigatorul nazal. Acesta foloseste apa sterila fiarta sau distilata iar dispozitivul trebuie clatit dupa fiecare folosinta.

Umidificatori sau Vaporizatori

Folosirea unui umidificator sau a unui vaporizator va poate ajuta sa scapati de congestia nazala. Conform profesorului de otolaringologie, Scott P. Stringer, precum este citat de catre Everyday Health, umiditatea suplimentara oferita de catre umidificatori ar putea sa va ofere alinare foarte repede. Principiul consta in suplinirea aerului pe care o persoana il respira cu mai multa umiditate, care subtiaza mucusul din nas si amelioreaza congestia.

Usturoi

In ceea ce priveste alimentatia, usturoiul este unul dintre remediile perfecte pentru congestia nazala. Conform Celor 10 remedii de acasa, usturoiul are proprietati antivirale si antifungice, care va ajuta sa combateti microbii ce formeaza congestia nazala.

Conform publicatiei, persoana afectata poate manca cativa catei proaspeti de usturoi pentru a ameliora disconfortul. Altfel, se pot fierbe doi sau trei catei de usturoi in aprox. 250 ml. de apa. Apoi, preparatul este consumat pana cand congestia dispare.

Per total, congestia nazala in sine nu este la fel de grava precum gripa sau pneumonia; cu toate acestea, prezinta un disconfort la nivelul cailor nazale si la respiratie.

Prin urmare, este foarte important sa va ocupati de ea cat se poate de repede, fie cu remedii de acasa sau sa consultati un medic pentru a va ameliora disconfortul si pentru a o preveni sa progreseze si sa se transforme in tulburarile mai sus mentionate.

2 thoughts on “Sfaturi pentru decongestionarea cailor nazale

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol. Subiectul este de actualitate si relevant pentru societatea noastra. Am apreciat modul in care autorul a prezentat diferite perspective si nu s-a limitat la un singur punct de vedere. Comentariile cititorilor adauga valoare discutiei.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre subiectul tratat. Autorul a abordat o perspectiva originala si a oferit argumente solide pentru punctele sale de vedere. Sunt impresionat de profunzimea cercetarii si claritatea expunerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *