Nu uitati cat de importanta este sanatatea si igiena pielii dumneavoastra.

Deoarece pielea actioneaza ca o bariera impotriva factorilor poluanti si intemperiilor din exterior, este firesc sa ne dorim sa protejam acest bun primit la nastere.

Pielea dumneavoastra va ofera zi de zi protectia de care aveti nevoie. Mentinerea ei sanatoasa este cel mai bun lucru pe care-l puteti face pentru a o rasplati! Spalati-va pielea cu grija si folositi sapunuri cat mai naturale pentru a evita inflamarea porilor.

In cazul unui adult aproximativ 40% (60% in cazul bebelusilor) din produsele cosmetice si de ingrijire care intra in contact cu pielea sunt absorbite si patrund in organism.

De aceea este necesar ca sapunurile pe care le folosim zilnic sa contina cat mai putine substante toxice. Chimicalele absorbite, chiar daca nu au un efect vizibil imediat (de exemplu dermatite sau iritatii cutanate) se acumuleaza in tesuturi.

Natural aromate datorita includerii uleiurilor esentiale, exfoliante sau deosebit de blande, sapunurile naturale sunt fabricate prin metoda la rece, numai din uleiuri si unturi vegetale.

Acestea se remarca atat prin calitatile lor emoliente si hidratante, cat si prin aromele naturale inedite, devenind astfel un adevarat rasfat pentru piele. Datorita ingredientelor organice, selectionate cu grija, aceste sapunuri au efect de relaxare, hidratare si ingrijire, dar si efecte terapeutice.

Mirosurile sapunurilor naturale se datoreaza in mare parte uleiurilor esentiale incluse, care au calitati recunoscute in aromaterapie, iar partial deriva din plantele care au fost infuzate.

Ce nu contin sapunurile organice? Parfumurile sintetice, aditivii chimici, petrolatum, aluminiul, detergentii, colorantii si conservantii artificiali, intaritorii sintetici, organismele modificate genetic, alcoolul, parabenii ori formaldehidele sunt componente vinovate de uscarea excesiva a pielii, iritarea acesteia si intoxicarea lenta a organismului.

Sapunurile organice sunt, in schimb, complet naturale si imbogatite cu unturi si uleiuri vegetale, extracte din plante, in cea mai mare parte provenind din culturi ecologice si bio, argile si uleiuri esentiale, benefice atat pielii cat si spiritului celor ce le folosesc.

Astfel un sapun natural este unul care se bazeaza doar pe ingrediente intalnite in natura si este produs in acord cu legile naturii. Prin contrast, un sapun sintetic are in compozitie substante chimice fabricate in laborator, ingrediente sintetice ce pot declansa alergii dermatologice si alte afectiuni ale pielii.

Pielea noastra are o capacitate remarcabila de a functiona pe cont propriu pentru a ne proteja, dar pe masura ce folosim substante tot mai aspre, straine, afectam filmul protector al corpului nostru si lasam pielea fara apararea naturala specifica.

Speram ca aceste informatii sa reprezinte un punct de plecare in preocuparile dumneavoastra pentru o viata mai sanatoasa, mai simpla si mai apropiata de natura.

2 thoughts on “Sapunurile organice, delicate cu pielea noastra

  1. De asemenea, este impresionant cum autorul abordeaza subiectul intr-un mod accesibil si usor de inteles pentru toata lumea. Informatiile prezentate sunt bine structurate si argumentate, ceea ce face articolul foarte captivant si educativ. Recomand lectura acestui articol tuturor celor interesati de protectia mediului inconjurator.

  2. Articolul de pe linkul respectiv prezinta o perspectiva interesanta asupra impactului schimbarilor climatice asupra mediului inconjurator. Este important sa constientizam efectele pe care le avem asupra planetei si sa luam masuri pentru a reduce poluarea si emisiile de carbon. Propunerile de solutii prezentate in articol sunt foarte utile si ar trebui luate in considerare de catre fiecare individ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *