Tacamurile nu sunt ustensile de bucatarie pe care le cumperi in fiecare zi, desi sunt folosite in fiecare zi.

Daca ai decis sa cumperi tacamuri noi, este bine sa stii caracteristicile acestora. Compromisurile in acest caz nu sunt de dorit, deoarece doar de alegerea ta depinde cat timp te vor servi si daca le vei folosi cu placere.

Tacamurile se cumpara in general la set de cel putin 6 bucati fiecare, adica cutite, furculite, linguri si lingurite. De obicei seturile de tacamuri sunt dotate cu mai multe ustensile, cum ar fi un polonic pentru supe si ciorbe, un polonic pentru sosuri, lingurite pentru sosuri, cutite pentru peste, spatula pentru tort si prajituri etc.

De asemenea, toate aceste ustensile pot fi cumparate si separat.

Set tacamuri

Cand decizi cate tacamuri sa cumperi, retine ca este bine sa ai un set de linguri, furculite, cutite si mai ales lingurite mici de cafea, care de multe ori trebuie sa fie in numar mult mai mare decat numarul membrilor gospodariei.

In general, se spune ca prin dublarea numarului de tacamuri, vei obtine numarul minim de care ai nevoie, dar in realitate este extrem de insuficient.

Mai ales pentru familiile cu copii, este necesar sa fie de cateva ori mai mare. Toate tipurile de tacamuri pot fi adesea cumparate separat, in numar de bucati, insa un set tacamuri este intotdeauna mai ieftin. Majoritatea seturilor tacamuri sunt de 24 de piese si contin linguri, furculite, cutite si lingurite pentru sase persoane.

Seturile mai mari – de 30, 60 sau 89 de piese sunt utilizate in principal pentru serbari si adunari mai mari. Seturile includ, in general, si tacamuri pentru desert. Indiferent daca preferi un set tacamuri sau daca preferi sa le cumperi separat, nu subestima setul pentru desert care include pe langa lingurite si furculite pentru desert.

Set tacamuri inox

Un set tacamuri inox de inalta calitate este disponibil cu diferite acoperiri – oglinda, lustruit, cupru, titan, crom, placat cu aur, placat cu argint. Indiferent ce alegi, este recomandabil sa stii seria, deoarece este posibil sa mai adaugi ceea ce ai nevoie dupa un timp.

In practica, aceasta inseamna ca trebuie sa fie marcate cu 18/10 (otel crom-nichel – 18% crom si 10% nichel) sau 18/0 (otel cromat – 18% crom). Datorita acestei compozitii a aliajului, nu exista riscul ca aceste ustensile sa capete rugina si de asemenea, sunt sigure pentru sanatate.

Un set tacamuri inox de calitate este rezistent la zgarieturi si acizi, poate fi spalat in masina de spalat vase si nu afecteaza gustul alimentelor. Seturile de tacamuri din otel inoxidabil sunt disponibile, de obicei, cu manere din metal, dar pot fi si cu manere din fildes, lemn sau plastic.

Set tacamuri argint

Setul de masa din argint este un punct culminant pretios in bucatarie. Tacamurile frumoase din metale pretioase au fost intotdeauna un semn al luxului si al bogatiei. Prezenta lor la cina a subliniat statutul social ridicat al familiei.

Timpul a trecut si, desigur, moda pentru tacamuri a facut unele ajustari, dar un set tacamuri argint ramane inca in cerere pentru luat masa. Setul de masa din argint este un cadou minunat pentru oamenii ospitalieri care iubesc receptiile ceremoniale reale.

Un set tacamuri argint este deosebit de potrivit pentru o aniversare, pentru Anul nou sau pentru orice eveniment care se sarbatoreste impreuna cu familia.

Cat costa un set de tacamuri din argint?

Nimeni nu poate nega ca aspectul joaca un rol semnificativ in alegere. Argintul este extrem de frumos si bun pentru sanatate, dar din cauza pretului mai mare, mai putini oameni isi pot permite un set tacamuri argint pentru utilizarea zilnica.

Majoritatea seturilor de argint au ambalaje frumoase si prezentabile, cutii cochete captusite cu catifea, iar valizele solide vor adauga un lux special prezentului.

Accesorii de bucatarie

Pregatirea mancarurilor preferate este mult mai usoara atunci cand folosesti accesorii bucatarie potrivite. Una dintre modalitatile de a combina usor accesoriile de bucatarie este sa le cumperi intr-un set, deoarece te costa cu siguranta mai ieftin si designul lor este acelasi.

Posibilitatea de a alege fiecare instrument in mod individual iti ofera mai mult control asupra accesoriilor, astfel incat sa le poti avea pe toate in aceleasi culori si materiale.

Cea mai obisnuita solutie de organizare a accesoriilor de bucatarie, este o tava de plastic pentru linguri, furculite, cutite si lingurite, care sunt impartite in sectiuni de diferite dimensiuni. Acestea sunt de obicei 4 pana la 6 compartimente, ceea ce faciliteaza foarte mult sortarea accesoriilor de bucatarie.